A nagyvonalú üveg homlokzatok a modern építőművészet elengedhetetlen jellemzői. Fény és levegő jut be az épületekbe. A sok üveg azonban rendkívüli teremfűtést is jelent az erős napsugárzás következtében (infravörös és UV-spektrum). 

A BRUXSAFOL® hővédő üvegfóliák intenzív védelmet nyújtanak a túlzott beltéri felmelegedés, a vakító fények és az UV sugárzással szemben. Az új generációjú árnyékoló fóliáink – típustól függően – kiszűrik a felmelegedésért felelős infravörös sugárzás akár 95%, illetve a káros ultraviola sugárzás akár 99,9%-át. A napfény elleni védőfóliák csökkentik a hősugárzást, alkalmazásukkal akár 6-8 Celsius fok hőmérsékletcsökkenés érhető el. Ennek köszönhetően nyáron is kiegyenlített szobai hőmérsékletet biztosítanak, a klímaberendezések hatásfokát javítják, esetenként feleslegessé teszik azok használatát. A klímaberendezések hűtőteljesítményének csökkentése érezhető energia megtakarításban jelentkezik. Az XH típusú, szelektív hatású napfényvédő fóliák rendkívüli mértékben kiszűrik a beeső napfény UV és infravörös spektrumát, anélkül, hogy a nappali fény színe megváltozna. A látáskorlátozás és színváltozás minimális, a külső reflexió kicsi. Ez a teljesen új optika lehetővé teszi a frontok tükrözés nélküli megjelenését anélkül, hogy az UV/IR szűrési teljesítmény csökkenne. Télen az ablakok felületéről jelentős mennyiségű hőt vernek vissza a helyiségbe, 4-44% mértékig csökkentik a belső meleg kisugárzását, jelentős fűtési energiamegtakarítást eredményezve ez által.

   

 

 

 

  

 

A fóliázott üveg nyáron hővédelmet, télen hőszigetelést biztosít, ezáltal a helyiség klímája kiegyensúlyozottá válik, nő az emberek komfortérzete. Az energiamegtakarításnak köszönhetően a fólia beruházási költsége 1,5-2 év alatt megtérülhet. Az energiafogyasztás mérséklése pedig környezetkímélő hatású.

 

 

   

A BRUXSAFOL® termékpalettájában szerepelnek kültéri napvédő üvegfóliák is. Ezek alapvetően a beltéri üvegfóliák jellemzőivel rendelkeznek, ezen túlmenően azonban optimizálva vannak az üvegfelületek külső oldalán való alkalmazásához. Így például az üvegfólia külső oldalát különösen karcálló kemény bevonattal láttuk el, és a külső poliészter réteg a felhasználásnak megfelelően fokozottan ellenáll az UV sugárzásnak. Az optimalizálásnak és a különösen jó tulajdonságokkal bíró nyersanyagnak köszönhetően üvegfóliáink nagymértékben ellenállnak a külső időjárási körülményeknek. A kültéri üvegfóliák élettartama az igen erős igénybevétel miatt (UV erősség, légszennyezettség, beépíthetőség, stb.) nem éri el a beltéri üvegfóliák élettartamát, előnye viszont a beltéri alkalmazáshoz viszonyítva a jobb hatásfokú hővédelem.