Betörésvédelem

A behatolás elleni védelem klasszikus módszere a rács. Ez műszakilag nem mindig oldható meg, esztétikailag kifogásolható, folyamatos karbantartást igényel. A biztonsági üvegek nagyon drágák, beépítésükhöz súlyuk miatt erős tartószerkezet szükséges. A BRUXSAFOL® biztonsági üvegfóliákkal mindez kiváltható, a megragasztott üvegfelületek hatékony védelmet nyújtanak a behatolás ellen. A biztonsági üvegfóliák nagy rugalmassággal és szakítószilárdsággal rendelkeznek, ezáltal az üveg és a fólia együttes erőssége többszörösére nő. A biztonsági üvegfólia csökkenti az üvegtörések esélyeit, felfogja és gátolja a rázkódási hullámokat. Amennyiben mégis bekövetkezik az üvegtörés, a fólia egyben tartja az üvegtáblát és a helységbe való behatolást késlelteti, illetve meggátolja.

   

 

 

 

     
     
     

 

   

Szilánkvédelem

Az egyszerű és hatásos üvegvédelemhez fejlesztették ki a BRUXSAFOL® szilánkvédő üvegfóliákat.

A szokványos üvegtábla törésekor éles szilánkok keletkeznek, amelyek komoly sérüléseket okozhatnak. Az üvegtöréseket elkerülendő intézkedéseket kell tenni azokon a helyeken, ahol az üvegajtók, üvegfalak potenciális veszélyt jelentenek. Az ilyen üvegfelületeknek biztonságosnak kell lenniük, szilánkjainak nem szabad vágott, szúrt sebeket okozni. Ez különösen vonatkozik pl. a kirakati üvegekre, óvodákra, nyilvános helyekre, iskolákra, uszodákra és sportcsarnokokra. A BRUXSAFOL® szilánkvédő üvegfóliák az üveg törésekor egyben tartják a szilánkokat, jelentősen csökkentik a sérülés veszélyét.
  

   
Szilánkmentesítési rendelet
:
Magyar Közlöny



Tűzvédelem
 

Tűzvédelmi területen is egyre inkább alkalmazzák biztonsági üvegfóliáinkat. Tűz esetén gyakran percek döntenek a kár nagyságáról. Biztonsági üvegfóliáinkkal ellátott üvegfelületek a hő által keltett nyomáshullámnak hosszabb ideig ellenállnak, mint a szokásos ablaküveg. A tűz terjedési gyorsaságát elősegítő oxigén áramlását jelentősen lassítja (10 - 20 perces tűzállóság).

 

 

 

      
 

Kombinált biztonsági üvegfólia:

 

Sok területen merül fel igény a biztonsági fólia használata mellett a napsugarak elleni optimális védelemre is. Erre a felhasználási célra olyan üvegfóliák kerültek kifejlesztésre, melyek egyidejűleg valósítják meg az üvegszilánkok és a napsugarak elleni védelem funkcióját.


Biztonsági fóliáink tanúsítványai:  
          -
      
Európai szabvány: EN 356
         
-       Német szabvány: DIN 52337, 52290
         
-       Angol szabvány: BS 6210 A,B,C
         
-       MABISZ tanúsítvány: 2579-15/20040916

   

 

 

 

 


A biztonsági üvegfóliáinkat a BRFK és az ORFK ajánlásával forgalmazzuk és telepítjük.

Az ablakfelületek utólagos biztosításának leggazdaságosabb megoldása a BRUXSAFOL® biztonsági üvegfóliák alkalmazása.